בצל מלחמת חרבות וכמענה להשלכות הכלכליות שנוצרו כתוצאה ממצב הלחימה, יזמה רשות החדשנות חבילת סיוע להייטק הישראלי. ההיקף הכולל של החבילה הוא 400 מיליון ₪, ומטרתה לאפשר לחברות עם אופק מזומנים קצר להגיש בקשה לערוץ מענקים מהיר בתקציבים של עד 7.5 מיליון ₪.
מהו הערוץ המהיר?
מסלול בו ניתן לחברה מתאימה מענק מהיר – תוך 4 שבועות ממועד הגשת הבקשה. המסלול נועד לסייע לחברות טכנולוגיה שנמצאות בקושי מימוני קצר מועד לממן את הוצאות המחקר והפיתוח שלהן, מתוך הבנה שבמצב הנוכחי יש קושי לגייס כספים.
למי מתאים הערוץ המהיר?
הערוץ מתאים לחברות טכנולוגיה חדשניות שעיקר עיסוקן הוא מחקר ופיתוח (מבלי ליתן העדפה לסקטור מסוים). מכוונים לחברותEarly Stage בשלב של לפני הכנסות או בתחילתן, עם נכסים טכנולוגיים ועסקיים (כוח אדם, לקוחות) ו-Runway קצר של פחות משישה חודשים.
מהו סכום המענק?
המענק מבוסס על תוכנית מו"פ של החברה לתקופה עד 9 חודשים בתקרת תקציב של עד 7.5 מיליון שקלים. המענק הוא עד 50 אחוז מהתקציב ומותנה בכך שהחברה תקבל מימון משלים. מימון משלים יכול להתקבל בדרך של השקעה בהון החברה אבל גם בהלוואות, SAFE, והלוואות המירות.
איך מחשבים Runway?
בוחנים כמה כסף יש לחברה בקופה ואיזה מימון וודאי יש לה כרגע. כספים שהם לא וודאיים (למשל עסקה שנחתם בגינה רק מזכר עקרונות (Term Sheet) בלתי מחייב) לא נלקחים בחשבון לעניין חישוב ה Runway .
באתר המסלול ניתן לבדוק את ה Runwayבאמצעות סימולטור, מומלץ למלא אותו עם מנהל כספים או חשבונות.
למי הערוץ המהיר פחות מתאים?
- חברות שרק הוקמו, חברות בשלות ומבוססות.
- חברות שהמימון המשלים שלהן אינו במזומן אלא בשירותים בלבד.
מה בוחנים?
בבחינת הזכאות למענק, הרשות בוחנת מספר פרמטרים ובהם:
- אם לחברה כבר יש משקיעים, האם הם מכניסים עוד כסף לחברה בד בבד עם המענק. משקיע שבוחר שלא להשקיע השקעה נוספת בחברה מהווה בעיני הרשות אינדיקציה שלילית שמפחיתה את הסיכוי לקבל מענק. לכן אם יש סיבה טובה לכך שהמשקיע לא מזרים כספים נוספים (למשל, אין לו כסף נוסף להשקיע וכדומה), מומלץ לפרט אותה בהגשה.
מנגד, אם יש משקיע קיים והוא מוכן לעשות השקעה נוספת הרשות עשויה להסכים לקחת את הסיכון וליתן את המענק גם אם המימון המשלים אינו מלא.
- הפרופיל של המשקיעים.
- קיומו של מזכר העקרונות להשקעה בחברה שעשוי ללמד על כך שמתן המענק יכול לסייע לחברה בהשלמת הגיוס.
מה לגבי חברות שלא מתאימות לערוץ המהיר?
הערוץ המהיר הינו רק אחת מהתוכניות שתחת קרן המו"פ. חברות שיש להן Runway של יותר משישה חודשים, יכולות לפנות אל הערוץ הרגיל ואל שאר מסלולי הרשות.
כיצד מתנהל תהליך בקשת המענק והבדיקה ?
תהליך הבדיקה וקבלת החלטות מואץ – תוך 4 שבועות ממועד הגשה תינתן תשובה לחברה. וועדות הרשות עתידות להתכנס כל שבועיים החל מדצמבר.
לאחר אישור של ועדת המחקר, החברה תקבל מסמכי הפעלה. ניתן יהיה לקבל 50 אחוז מהמענק בתוך ימים ספורים מהגשת מסמכי ההפעלה לרשות. שאר המענק ישולם לפי אבני הדרך שבתוכנית המו"פ שהוגשה לרשות.
איך מגישים?
את בקשת המענק יש להגיש באופן מקוון, המסלול פתוח להגשות עד ה-1.2.24.
https://innovationisrael.org.il/route/fasttrack/#about_route
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לכל שאלה ו/או התייעצות בנושא.