21 באוגוסט 2024

הרשות להגנת הצרכן בגילוי דעת חדש – חובת גילוי על שינויים במוצרים

הרשות להגנת הצרכן, הממונה על פיקוח ביצוע הוראות חוק הגנת הצרכן, פרסמה לאחרונה גילוי דעת לפיו יצרנים, יבואנים וקמעונאים חייבים בגילוי על שינויים מהותיים בתכונות או מרכיבי מוצרים, ולא רק במקרה של הקטנתם כפי שהיה נהוג עד כה. 

ביום 15.7.2024 פרסמה הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן גילוי דעת חדש (מס' 2.24) בדבר גילוי בשינוי תכונות ומרכיבים של מוצרים.

במסגרת הגילוי, ביקשה הרשות, לראשונה, לגזור מחובת הגילוי אודות הקטנת מוצרים, שגילוי דעת אודותיה פורסם בשנים 2020-2019, לבין מקרה בו נעשה שינוי מהותי בהרכב המוצר.
לשיטת הרשות, צרכנים הרגילים לרכוש מוצר מסוים אינם בודקים בכל רכישה מחדש את טיב המוצר. לפיכך, לשיטת הרשות, כאשר חל שינוי מהותי בתכונות או מרכיבי המוצר חייב להיות גילוי ברור לצרכן על גבי המוצר.

  • שינוי מהותי ייחשב, למשל;
    שינוי בטעם;
    שינוי בריח;
    שינוי בכמויות הסוכר;
    שינוי בכמות הקלוריות;
    שינוי במרכיבים אלרגנים;
    שינוי במרכיבים הנוגעים לטיב המוצר;
    שינוי במרכיבים הנוגעים לתועלת שניתן להפיק מהמוצר;
  • גילוי ראוי הוא גילוי באמצעותו הצרכן יוכל להבחין בקלות בשינוי, למשל;
    גילוי הנעשה בחזית המוצר;
    מדבקה על חזית המוצר;
  • משך הזמן שבו חלה חובת הגילוי יהיה לפחות חצי שנה מיום שיווק המוצר לאחר השינוי.
  • האחריות לגילוי השינוי חלה על יצרנים, יבואנים וקמעונאים, כאשר לא די בכך שיבואנים ויצרנים יעדכנו את הקמעונאים, יש לגלות בדבר השינוי על גבי המוצר עצמו.

לפי גילוי הדעת החדש, אי-גילוי של שינוי מהותי במוצר, תכונותיו או רכיביו, כאשר האריזה נשארת זהה או דומה, עולה כדי הטעיה בדרך של אי גילוי (במחדל) לפי ס' 2(א) לחוק הגנת הצרכן.
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן ממונה על הפיקוח על ביצוע הוראות חוק הגנת הצרכן, מטפלת בתלונות צרכנים ובסמכותה להטיל עיצום כספי, לפעול במישורים מנהליים ואף פליליים במקרים של הפרות חמורות.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לכל שאלה ו/או התייעצות בנושא.

עדכון זה נערך בסיועה של חן טרכטנברג.


עדכון זה נועד לספק מידע כללי ותמציתי בלבד. הוא אינו מהווה ניתוח מלא או שלם של הסוגיות הנידונות, אינו מהווה חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

חדשות ופרסומים קשורים

הקש Enter כדי לחפש או ESC כדי לסגור