04 בינואר 2022

G-Capital | סקירת פסיקה - ניצול הזדמנות עסקית

בהחלטה שניתנה לאחרונה על ידי כבוד השופטת רות רונן מהמחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, דחתה כבוד השופטת בקשה לאישור תובענה נגזרת שסבה בטענה לניצול הזדמנות עסקית, על ידי בעלי השליטה המכהנים גם כנושאי משרה בחברת קבוצת חג׳ג׳ נדל״ן בע"מ.

מרכז הכובד של ההחלטה נסב על התחייבות לתיחום פעילות שניתנה לחברה על ידי ה״ה חג׳ג׳, בעלי השליטה בה, במסגרתה התחייבו בעלי השליטה (התחייבות אשר ניתנה עוד טרם רכישת השליטה בחברה על ידי ה״ה חג׳ג׳, אושרה באישור מיוחד באסיפת בעלי מניות החברה והופיעה בעקביות בכל דיווחיה הפומביים של החברה) ליתן לחברה זכות סירוב ראשונה בכל הזדמנות עסקית בפעילות נדל״ן בישראל.

במסגרת ההחלטה, משרטטת כבוד השופטת רונן מפת דרכים לבחינת קיומה של הזדמנות עסקית בחברות ציבוריות, וקובעת כי נקודת המוצא הם דיווחיה של החברה, המשרטטים את פעילות הליבה שלה. יחד עם זאת, כבוד השופטת רונן קובעת כי בבחינת עילת ניצול הזדמנות עסקית יש לבחון בנוסף את פוטנציאל הפעילות של החברה, שעשוי להיות רחב בהרבה מפעילותה הנוכחית, ובאופן ספציפי קובעת כי בחברה העוסקת בנדל״ן בישראל, פעילות בנדל״ן במדינות אחרות מצויה בתוך מתחם ההזדמנויות העסקיות שלה.

עוד קובעת כבוד השופטת רונן, כי שאלת קיומה של עילת ניצול הזדמנות עסקית עשויה להיות מושפעת מזהות הגורם הנבחן, באופן שבו אם מדובר בגורם האמון על איתור הזדמנויות עסקיות עבור החברה, עשויה הבחינה להיות דקדקנית יותר.

השותפים שרון ורקר-שגיא ויאיר שילוני סוקרים במזכר זה את עיקרי פסק הדין ומציעים לאור האמור, לבחון את ההיבטים הנובעים מפסק הדין בקשר להסדרי תיחום פעילות, לרבות ביחס לצורך להתקשר בהם, וכאשר הם קיימים – לתוכנם, היקפם ודרכי אישורם.

לפירוט אודות פסיקת בית המשפט לחצו כאן

חדשות ופרסומים קשורים

הקש Enter כדי לחפש או ESC כדי לסגור