25 בינואר 2021

אז איך באמת הייתה 2020?

מה הכוונה שהכל יחסי בחיים? מספרים על שני נפטרים לא עלינו שהמתינו בשער הכניסה לעולמות העליונים. בעוד המלאכים מעיינים בקורותיו של הראשון ושוקלים את מעשיו, התברר שהוא היה נשוי לפולניה. הדבר היטה את הכף והוא הוזמן להיכנס בשערי גן-עדן. "סבלת מספיק הסבירו לו. תתחיל להנות". כששמע זאת השני התפשט על פניו חיוך מאוזן עד אוזן, ובביטחון צעד גם הוא קדימה. אלא שאחרי בירור קצר נשלח השני היישר לגיהינום. "היי, זה לא ייתכן זעק. אני, לא רק שהייתי נשוי לפולניה, אמא שלה גם גרה איתנו בבית" הסביר. "זה פשוט" השיבו לו, "אתה צודק. אלא שהגיהינום שלנו, זה גן-עדן לעומת מה שהיה לך"…

באתר החדשות N12 סוכמה שנת 2020 כ-"שנה שלא נרצה לזכור". שנה שסבלנו בה מספיק. אלא שבמחשבה חיובית אפשר למצוא נקודות של אור גם בשנת 2020; ומה יותר חיובי ומשמח מערעורי מס ערך מוסף.
בשנת 2020 הסתיימו בפסקי דין (בערכאה הדיונית – בתי המשפט המחוזיים) ערעורי מע"מ רבים יותר. כמות ערעורים הגדולה בלמעלה מ-30% בהשוואה לשנת 2019.

אלא שהבשורה החיובית באמת מסתתרת בפילוח ההכרעות של ערעורי המע"מ. בעוד שבשנת 2019 כל ערעורי המע"מ בבתי המשפט המחוזיים נדונו לדחיה; הרי שבשנת 2020 כמעט שליש מהערעורים הסתיימו בנצחון מוחלט של הנישום ובקבלת ערעורו, ולמצער בקבלה חלקית של הערעור.

בהצעת חוק מס ערך מוסף בשנת 1975 אופיין מע"מ כמס שגבייתו "פשוטה". 45 שנים לאחר מכן, הבהירו בתי המשפט שגביית המס ע"י הרשות עלולה להיות לעיתים מורכבת; ודווקא ידו של הנישום צריכה להיות על העליונה. האם המגמה החיובית בגדרה בית המשפט של מסים אינו מקבל כמובן מאליו את שומת רשויות מע"מ, תאלץ את מבקרי החשבונות במע"מ להיות שקולים יותר בהוצאת שומות? רק ימים ושופטים יגידו.

 

אין באמור לעיל כדי להחליף ייעוץ משפטי מלא וספציפי.

הדברים האמורים נכונים למועד פרסומם.

 

הקש Enter כדי לחפש או ESC כדי לסגור